Hakliftin valikoimasta löydät nostoketjut, nostoketjuraksit, nostoketjuyhdistelmät, nostokoukut, nostorenkaat ja muut ketjukomponentit ja tarvikeet sekä
teräsköysiraksit mm. isojen kappaleiden nostamiseen ja teollisuuden tarpeisiin. 

Varastossamme on laaja valikoima kaikkia nostoketjukomponentteja ja ketjuja nopealla toimitusajalla.
Valmistamme nopeasti myös nostoketjuyhdistelmät ja raksit asiakkaan omien mittojen ja tarpeiden mukaisesti.
Ota yhteyttä myyntiimme, niin suunnittelemme juuri sinulle sopivan nostoraksin.

Valikoimastamme löydät myös teräsköysiraksit asiakkaan mittojen mukaisesti valmistettuna sekä laadukkaat Gunnebo-ketjuraksit ja komponentit.

Materiaali / rakenne: 

Kettinkiraksit on valmistettava lyhythahloisesta kettingistä, luokka 8, 10 tai 12. Monihaaraisissa rakseissa kaikkien haarojen pitää olla samaa kettinkihalkaisijaa ja samaa luokkaa. Kaikkien kompo-nenttien työkuorman täytyy olla vähintään sama kuin kettingin työkuorma. 3- ja 4-haaraisissa kettinki-rakseissa on aina käytettävä lisärenkaallista nostorengasta. Varmuuskerroin: 4:1.

Pituuden toleranssi

Nimellispituus (L) mitataan nostopisteiden välistä tai päättömän raksin kehältä. Raksin kunkin haaran todellinen pituus saa ylittää nimellispituuden enintään 2 kettinkilenkillä. Nimellispituutta ei saa alittaa. Monihaaraisen raksin lyhimmän ja pisimmän haaran, joiden nimellispituudet ovat yhtä suuret, pituusero saa olla enintään 10 mm, jos raksin nimellispituus on 2 m tai vähemmän. Pidemmissä enintään 5 mm/m, jos raksi on koottu mekaanisilla liitoslenkeillä. Hitsatuissa vastaavat luvut ovat   6 mm ja 3 mm/m.

Merkintä

Kettinkirakseissa on merkkikilpi, johon on merkitty valmistajan tunnus, yksilöllinen tunnistusmerkintä, työkuorma, luokka, haaraluku, kettingin nimelliskoko, valmistuspäivämäärä ja CE-merkintä.

Happamat olosuhteet

Luokan 8 kettinkirakseja ei saa käyttää happoon upotettuina tai happokaasuille altistuneina. Samasta syystä kettinkirakseja ei saa kuumasinkitä tai pinnoittaa ilman valmistajan lupaa.

Kemialliset vaikutukset

Jos kettinkiraksit joutuvat samanaikaisesti alttiiksi sekä erittäin väkeville kemikaaleille että korkeille lämpötiloille, on pyydettävä ohjeita valmistajalta.

Vaaralliset olosuhteet

Erityisen vaarallisia käyttötilanteita ovat off shore-toiminnot, henkilöiden ja vaarallisten kuormien kuten sulan metallin, syövyttävien aineiden ja ydinteknisen materiaalin nostaminen. Näissä tapauksissa riskien arviointi tulee antaa asiantuntijan tehtäväksi, joka määrittelee työkuorman.
 

Kettinkiraksien säilytys

Kun kettinkiraksit eivät ole käytössä, ne on säilytettävä tähän tarkoitukseen sopivassa telineessä, ei maassa tai lattialla, jossa ne voivat vahingoittua. Jos kettinkiraksi jätetään riippumaan nosturin koukkuun, sen haarat on kiinnitettävä nostorenkaaseen, jolloin ne eivät pääse vaarallisesti heilumaan tai takertumaan mihinkään. Jos kettinkiraksien käyttöön on tulossa pitkä keskeytys, ne täytyy puhdistaa, kuivata ja suojata korroosiolta esim. kevyesti öljyämällä.

 

Tarkastukset ennen käyttöönottoa

a) kettinkiraksi on tilauksen mukainen
b) siitä on vaatimustenmukaisuusvakuutus
c) tunnistus- ja työkuormamerkinnät ovat todistuksen mukaisia
d) varusteesta tehdään merkintä tarkastuspöytäkirjaan
e) se on sopiva kyseiseen nostoon

Lämpötilan vaikutus työkuormaan

10-luokan ketjua saatavana myös -30 - (+)380°C käyttölämpötila-alueelle, kysy lisää.